Hverdagen

Hverdagen i Bofællesskabet Holmelunden minder meget om mange andres hverdag.

Størstedelen af beboerne har et arbejde i form af et dagtilbud eller beskyttede arbejdspladser. Efter arbejde er der også mange af beboerne, som går i et klubtilbud eller har andre fritidsinteresser. Én gang om ugen har beboerne en hjemmedag, hvor de i stedet for at tage på arbejde, får klaret nogle praktiske ting. Det kan være at få handlet, vasket tøj og klare samtaler med personalet. Personalet på Bofællesskabet Holmelunden lægger stor vægt på, at det er vigtigt at have en kontaktperson, da der er brug for forudsigelighed.  

I weekenden slapper beboerne af. Her kan de nyde en fælles frokost, gå ture eller måske bage en kage til kaffen. Derudover er der også god tid til at spille spil eller se TV.

Én gang om måneden holdes der et beboermøde, hvor beboerne og personalet planlægger kommende arrangementer og drøfter nye ideer. Til dette møde beslutter de også, hvis der skal indkøbes nye ting til fælleslejligheden.
Det er også til beboermødet, at de taler om hvordan man er en god nabo og hvordan det sociale samvær fungerer bedst.

Luk alle
Åbn alle

På Holmelunden er der i alt 28 boliger. 17 boliger er fordelt i nr. 1-3 og 11 fordelt i nr. 5-7.

Det er beboeren der bestemmer indretningen i sin lejlighed og bestemmer om der er en væg eller andet skal males.
Der er derfor stor mulighed for, at kunne udtrykke ens personlighed og kreativitet i ens egen lejlighed.   

Alle lejligheder indeholder et badeværelse, køkken og stue og et ekstra rum til soveværelse.

På Holmelunden spiser vi både indendørs og udendørs, alt efter vejret

I Fløj A får beboerne mad udefra. Maden bliver leveret af den kommunale madordning. Én gang om ugen laver personalet mad til beboerne, hvor der dufter af hjemmelavet mad og beboerne hygger sig. I Fløj A arbejder man på at beboerne skal være med til lave mad, da det stimulerer sanserne og hjælper med at bevare funktionsniveauet, når de er med til at forberede maden.

I Fløj B laves der et skema hver weekend, hvor menuen for ugen planlægges. Her kan beboerne melde sig ind på en dag, hvor de gerne vil hjælpe med at lave aftensmad. Beboerne er med til at bestemme, hvilke retter de vil have i løbet af ugen. Der bliver lavet varieret mad og der serveres altid salat til alle måltider.

Bofællesskabet Holmelunden har nogle forskellige traditioner i løbet af året. Der holdes bl.a. fødselsdag hen over sommeren, hvor de ofte tager på tur og spiser frokost sammen.

Derudover holdes der julefrokost, påskefrokost og én gang om året holdes der også et loppemarked.

Klub Hvid er et klubtilbud til voksne borgere med forskellige handicaps i Hvidovre Kommune

I Klub Hvid kommer der borgere fra bofællesskaberne i Hvidovre Kommune, borgere der bor i egen bolig og borgere der bor hos forældrene.